Na hlavný obsah

Američania triumfovali v štafetách na 4 x 400 m v mužskej aj ženskej kategórii

Felixová získala svoju jedenástu medailu.

Američania triumfovali v štafetách na 4 x 400 m v mužskej aj ženskej kategórii
Americký bežec Rai Benjamin sa teší po triumfe na 4 x 400 m na OH 2020. Foto: SITA/AP

Američania vybojovali v sobotu (7. 8.) na olympijských hrách zlato v štafete 4 x 400 m. V sobotnom finále zdolali Holanďanov o viac ako dve sekundy. Bronz získali reprezentanti Botswany, ktorí vytvorili africký rekord.

Američania v zložení Michael Cherry, Michael Norman, Bryce Deadmon a Rai Benjamin obhájili zlato z Ria de Janeiro, rozhodujúci náskok si utvorili po tretej odovzdávke.

Na OH zvíťazili tretíkrát z uplynulých štyroch hrách, jedine v Londýne 2012 uspeli Bahamčania. Časom 2:55,70 zaostali za olympijským rekordom o 31 stotín.

Felixovej jedenástka

Americká radosť bola aj v ženskom tábore. Reprezentantky USA totiž triumfovali v atletickej štafete na 4 x 400 m časom 3:16,85 min. Striebro s výrazným odstupom takmer štyroch sekúnd získali Poľky, tretia skončila Jamajka.

OH štafety ženy
Zlaté americké štafetárky na OH 2020 – Allyson Felixová, Athing Muová, Dalilah Muhammadová a Sydney Mclaughlinová.Foto: SITA/AP
Foto: SITA/AP

Američanky triumfovali v zložení Sydney McLaughlinová, Allyson Felixová, Dalilah Muhammadová a Athing Muová. Pre Felixovú to už bola jedenásta medaila z OH v kariére, z toho siedma v zlatom prevedení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport