Na hlavný obsah

Austrálsky dôchodca si privyrábal predajom omamných látok

Teraz čelí niekoľkým obvineniam.

Austrálsky dôchodca si privyrábal predajom omamných látok
Na snímke je taška s marihuanou. Foto: TASR/AP

Austrálčana obžalovali z  toho, že z domova dôchodcov na predmestí Sydney, v ktorom žije, obchodoval s drogami. S odvolaním sa na vyjadrenie polície a správy miestnych médií o tom v pondelok (30. 8.) informovala agentúra AFP.

Austrálska polícia oznámila, že šesťdesiatnika zatkla uplynulý štvrtok (26. 8.), a to po prehliadke vozidla, v ktorom objavila marihuanu a metamfetamín. Policajti následne prehľadali aj mužov dom v domove dôchodcov, kde našli ďalšiu marihuanu, LSD a obušok. Polícia uviedla, že obchodovanie s drogami, ktoré viedlo k zatknutiu dôchodcu, začala vyšetrovať už v júni.

Podľa správ sydneyskej verzie denníka The Daily Telegraph podnietili vyšetrovanie sťažnosti iných obyvateľov zmieneného domova, ktorých znepokojovalo mužovo správanie aj návštevy, ktoré vo svojom dome prijímal.

Denník ďalej informoval, že muž je v súčasnosti obvinený, že z domova obchodoval s drogami. Túto informáciu pre AFP následne potvrdila aj hovorkyňa miestnej polície.

Muža obžalovali z prechovávania drog a obchodovania s nimi, nelegálnej držby zbrane a tiež z porušovania platných epidemických nariadení. Pred súd má predstúpiť 8. septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet