Na hlavný obsah

Biden vzdal hold americkým obetiam samovražedného útoku na kábulskom letisku

Stretol sa aj s rodinami padlých.

Biden vzdal hold americkým obetiam samovražedného útoku na kábulskom letisku
Americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill prileteli na základňu Dover, aby vzdali hold vojakom padlým pri samovražednom útoku na kábulskom letisku. Foto: SITA/AP

Americký prezident Joe Biden v nedeľu (29. 8.) na leteckej základni Dover v štáte Delaware vzdal hold vojakom, ktorí zahynuli pri štvrtkovom (26. 8.) samovražednom útoku v Kábule. Urobil tak pri príležitosti návratu ich telesných pozostatkov do vlasti. Zišiel sa tiež s príbuznými obetí, informovala agentúra AP.

Na základni Dover sa Biden spolu so svojou manželkou Jill najprv stretli s pozostalými a potom sa spoločne prizerali príletu lietadla, ktoré do vlasti prepravilo telá vojakov.

Pri atentáte, ku ktorému sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát-Chorásán, zahynulo 13 príslušníkov americkej armády a podľa miestnych médií tiež najmenej 169 Afgancov. Samovražedný útočník sa odpálil pri kábulskom letisku v čase, keď tam čakali tisíce ľudí v snahe dostať sa z krajiny po nástupe islamistického hnutia Taliban k moci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet