Na hlavný obsah

Bieloruská atlétka Cimanovská priletela do Poľska, ktoré jej udelilo humanitárne vízum

Do Varšavy priletela z Viedne.

Bieloruská atlétka Cimanovská priletela do Poľska, ktoré jej udelilo humanitárne vízum
Bieloruská atlétka Kryscina Cimanovská. Foto: TASR/AP

Bieloruská olympionička Kryscina Cimanovská v stredu (4. 8.) večer priletela do Varšavy, informovala agentúra Interfax s odvolaním sa na portál FlightRadar, ktorý sleduje polohu lietadiel.

Cimanovská mala pôvodne letieť z Tokia priamo do Varšavy, napokon ale nastúpila na let do Rakúska. Ako vysvetlil člen bieloruskej komunity, ktorý je s ňou v kontakte, zmena plánu nastala z bezpečnostných obáv.

Atlétka let zmenila po tom, ako sa na verejnosť dostal itinerár jej cesty, napísal už skôr Reuters s odvolaním sa na poľský vládny zdroj. Podľa neho panovali obavy v súvislosti s májovým incidentom, keď bieloruské úrady prinútili pristáť v Minsku lietadlo mieriace z Atén do Vilniusu, na ktorého palube cestoval bieloruský opozičný novinár Raman Pratasevič.

Cimanovská priletela do Viedne v stredu krátko po 15.00 h SELČ. Neskôr ju podľa agentúry Reuters videli, ako nastupuje do lietadla spoločnosti LOT Polish Airlines, ktoré mierilo do Varšavy.

Poľsko udelilo atlétke v pondelok (2. 8.) humanitárne víza po tom, ako v nedeľu odmietla z dejiska letnej olympiády odletieť späť do Bieloruska a požiadala o diplomatickú ochranu. Humanitárne vízum od Poľska dostal aj jej manžel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet