Na hlavný obsah

Bratislavských poslancov za podozrivé čerpanie koronadotácií ešte vyšetrujú

O trestnom oznámení sa zatiaľ nerozhodlo.

Bratislavských poslancov za podozrivé čerpanie koronadotácií ešte vyšetrujú
Ilustračné foto. Foto: TASR

O trestnom oznámení podanom v prípade bratislavských komunálnych poslancov Rastislava Tešoviča, Sone Svoreňovej, Tomáša Korčeka, Radoslava Olekšáka, ktorých spája kauza podozrivých koronadotácií, ešte nebolo rozhodnuté.

Potvrdil to prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Patrik Hujsa. Dôvodom je termín odstúpenia trestného oznámenia i čerpanie dovolenky príslušného vyšetrovateľa v auguste.

„V predmetnej trestnej veci prebieha vyšetrovanie, pričom dotknuté trestné oznámenie bolo odstúpené na ďalšie konanie na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru 12. júla a aktuálne sú preverované skutočnosti uvedené v trestnom oznámení ministerstva hospodárstva,“ spresnil prokurátor.

O podaní trestného oznámenia pre podozrenie z trestného činu subvenčného podvodu na Generálnu prokuratúru SR informoval začiatkom júna minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s tým, že jeho rezort zároveň spustí intenzívnejšiu kontrolu vyplatenej štátnej pandemickej pomoci nájomcom.

Sulík označil kauzu podozrivých čerpaní koronadotácií zo strany menovaných bratislavských komunálnych poslancov za nehoráznosť. Trestné oznámenie bolo následne z Generálnej prokuratúry odstúpené na Krajskú prokuratúru v Bratislave.

Jednotliví poslanci vo svojich reakciách pre agentúru TASR uviedli, že buď dotácie vrátili, alebo podozrenia odmietajú, či svoju účasť na štátnej pomoci považujú za zbytočnú chybu.

Tešovič, Svoreňová a Korček sa vzdali členstva v mestských poslaneckých kluboch, kde doteraz pôsobili. Odišli aj z jednotlivých dozorných rád bratislavských mestských podnikov. Tešovič sa vzdal aj funkcie predsedu mestskej finančnej komisie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko