Na hlavný obsah

Británia hlási čoraz viac mladých ľudí v nemocniciach

U mladých je najvyššia tiež miera nových infekcií.

Británia hlási čoraz viac mladých ľudí v nemocniciach
Na ilustračnej snímke muž s ochranným rúškom vychádza zo stanice metra v Londýne. Foto: TASR/AP

Tretia vlna pandémie koronavírusu priniesla v Británii zmeny vo vekovej štruktúre pacientov, ktorí musia byť v dôsledku ochorenia COVID-19 hospitalizovaní.

V nemocniciach je čoraz viac pacientov v mladších vekových kategóriách, informovala v pondelok (23. 8.) agentúra APA.

Podľa údajov britskej Národnej zdravotnej služby (NHS) je v súčasnosti v odbornej starostlivosti v dôsledku koronavírusu zhruba 6 500 ľudí.

Hospitalizovaných je však presne rovnaký počet pacientov vo veku od 0 do 24 rokov ako počas druhej vlny v januári tohto roka, keď bolo v nemocniciach 40 000 ľudí.

Britské zdravotnícke orgány ako dôvod uvádzajú veľké rozdiely v miere očkovania rôznych vekových skupín, píše APA.

Počet pacientov vo vekovej kategórii od 45 do 54 rokov je aktuálne o 75 % nižší než na vrchole druhej vlny pandémie, počet pacientov nad 80 rokov je dokonca nižší o 90 %. V mladších vekových kategóriách (0-24) sú však počty rovnaké ako v polovici januára.

U mladých Britov bola aj miera nových infekcií najvyššia, pripomína APA. K najväčšiemu počtu hospitalizácií však aj tak dochádza vo vekovej kategórii nad 85 rokov.

V každej vekovej skupine okrem toho v porovnaní s januárom stúpol počet prípadov úmrtia. Na najnižšej úrovni bol u detí mladších než 14 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet