Na hlavný obsah

Búrka spôsobila v Banskej Bystrici veľké škody, mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Potrhalo trolejové vedenia a zničilo prístrešky.

Mesto Banská Bystrica vyhlásilo v utorok (17. 8.) mimoriadnu situáciu. Po zasadnutí krízového štábu mesta o tom informoval primátor Ján Nosko na sociálnej sieti. V noci sa totiž mestom pod Urpínom prehnala silná búrka a vietor spojený s dažďom a krupobitím, čo spôsobilo veľké škody.

„Padlo veľa stromov, sú potrhané trolejové vedenia, zničené stánky a prístrešky a, bohužiaľ, poškodené sú aj strechy na domoch či materskej škôlke,“ ozrejmil na sociálnej sieti mestský a zároveň krajský poslanec Martin Turčan. Ľudí vyzval k opatrnosti.

Mesto podľa Noska od nočných hodín intenzívne rieši situáciu a v teréne sú desiatky zamestnancov mesta, mestských organizácií i záchranných zložiek.

„Usilujeme sa postupovať systematicky a vzhľadom na zlepšujúce sa počasie verím, že sa situácia ustáli aj napriek tomu, že nové podnety stále pribúdajú. Zasahujeme vo všetkých lokalitách,“ skonštatoval.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Andrej Bálint:

Najhoršia situácia bola podľa neho pri Rooseveltovej nemocnici, kde už medzičasom stihli uvoľniť troleje. „Postupne sa začína s potrebnými opravami, ale aj na Fončorde, v Sásovej či v Podlaviciach, kde strhlo viacero striech z rodinných domov. V súčasnosti sú spriechodnené všetky hlavné tepny,“ pokračoval Nosko.

Dodal, že Banská Bystrica má k dispozícii plachty na prekrytie domov a spolu s hasičmi zabezpečuje výškovú techniku a plošiny, potrebné na pomoc obyvateľom rodinných domov, najmä v Podlaviciach a v Sásovej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny