Na hlavný obsah

Búrky zasiahnu opäť najmä severozápad krajiny. SHMÚ vydal výstrahy

Dažde výraznejšie ustanú až na ďalší deň.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok (5. 8.) výstrahy prvého i druhého stupňa pre výdatné dažde a búrky, ktoré sa v priebehu dňa vyskytnú na celom území krajiny. Hrozia preto aj povodne.

Prísnejší stupeň výstrahy platí najmä pre Trenčiansky a Žilinský kraj. Najviac zasiahnutými okresmi by mali byť Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Partizánske, Trenčín či Ružomberok.

Foto: SHMÚ
Foto: SHMÚ

„Najviac zrážok by malo spadnúť na slovensko-českej hranici, resp. na krajnom severozápade Slovenska. Značne zasiahnutý by tak mal byť opäť Trenčiansky a tiež aj Žilinský kraj,“ uviedol ústav na svojom webe.

Dodal, že nemožno vylúčiť výskyt vyšších úhrnov zrážok aj inde ako vo vyššie spomínaných regiónoch, a to napríklad v Banskobystrickom kraji (predovšetkým v oblasti Kremnických vrchov).

Pre Banskobystrický kraj platia s výnimkami najmä výstrahy prvého stupňa. Pre Košický, Prešovský a Bratislavský kraj nevydali meteorológovia žiaden stupeň hydrologickej výstrahy.

Búrky výraznejšie ustanú až na ďalší deň. „Podstatná časť úhrnov spadne vo štvrtok a v noci zo štvrtka na piatok (6. 8.), pričom v priebehu piatka budú zrážky postupne ustávať,“ doplnil SHMÚ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko