Na hlavný obsah

Bývalý bieloruský veľvyslanec na Slovensku je už na slobode

Igora Leščeňu zadržala bieloruská polícia ešte 11. augusta.

Bývalý bieloruský veľvyslanec na Slovensku je už na slobode
Na snímke bývalý veľvyslanec Bieloruska na Slovensku Igor Leščeňa. Foto: TASR

Bývalý bieloruský veľvyslanec na Slovensku Igor Alexandrovič Leščeňa, ktorého tento mesiac zadržala bieloruská polícia, je na slobode. Má však stále status podozrivého. S odvolaním sa na dcéru niekdajšieho diplomata o tom informovala agentúra Interfax.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) v pondelok (23. 8.) na twitteri uviedol, že ho správa o prepustení Leščeňu teší a vyzval na prepustenie všetkých politických väzňov. Veľvyslanec vlani v auguste vyjadril solidaritu s protestmi po prezidentských voľbách vo svojej vlasti, odsúdil násilné potlačenie demonštrácií a následne rezignoval.

„Otec je doma, cíti sa dobre,“ napísala na facebooku Leščeňova dcéra, ktorá zároveň zverejnila otcov odkaz. „Dnes, v piatok 20. augusta, ma pustili domov. Stále mám status podozrivého. Podpísal som, že nebudem vyzrádzať priebeh vyšetrovania,“ citovala Leščeňu dcéra, podľa ktorej bývalý veľvyslanec ďakuje za podporu a teraz sa chce stiahnuť do súkromia.

Bieloruská polícia niekdajšieho diplomata zadržala 12. augusta. Vyšetrovací výbor následne uviedol, že preveruje informácie o jeho zapojení do masových nepokojov, napísala agentúra Interfax.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet