Na hlavný obsah

Chárova budúcnosť je stále neistá. Záujem hlásia Blues, zrejme však ostane na východe

Chce ostať čo najbližšie pri rodine.

Chárova budúcnosť je stále neistá. Záujem hlásia Blues, zrejme však ostane na východe
Na snímke slovenský hokejový obranca v drese Washingtonu Zdeno Chára. Foto: TASR/AP

O slovenského hokejového obrancu Zdena Cháru sa zaujíma klub NHL St. Louis Blues. Informoval o tom športový portál The Athletic, podľa ktorého potrebujú „bluesmani“ vystužiť defenzívu.

Tú vlani opustil kapitán Alex Pietrangelo a nedávno z nej odišiel aj Vince Dunn, ktorého si v expanznom drafte vybral nový tím Seattle Kraken.

Blues mali záujem aj o ďalšieho veterána Ryana Sutera, ktorý však nakoniec zakotvil v Dallase. So snahou o angažovanie 44-ročného Cháru však zrejme neuspejú. Skúsený slovenský obranca totiž už dávnejšie naznačil, že chce byť čo najbližšie pri svojej rodine.

Tá je v zámorí usadená v Bostone. Aj to bol dôvod, prečo si v minulom ročníku vybral za pôsobisko Washington.

V drese Capitals odohral v základnej časti 55 zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal osem asistencií, pričom v priemere strávil na ľade 18:19 minút. V play-off pridal päť štartov bez bodového zápisu.

Nie je vylúčené, že sa Chára nakoniec vráti do Washingtonu. Jeho meno už zámorské médiá spájali aj s New Yorkom Islanders či Floridou, kde bol s rodinou počas prerušenia sezóny 2019/2020. S najväčšou pravdepodobnosťou tak zostane vo Východnej konferencii.

Bývalý kapitán Bostonu, držiteľ Stanleyho pohára a víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu sezóny 2008/2009 zatiaľ neoznámil, či bude pokračovať v hráčskej kariére a potiahne aj svoju 24. sezónu v NHL.

Pred niekoľkými týždňami vyhlásil, že sa s rozhodnutím o svojej budúcnosti nikam neponáhľa. Pripravuje sa však, ako by mal ďalej hrať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport