Na hlavný obsah

Počet oranžových okresov stúpne od pondelka na 23 (+mapa)

Iba jeden okres si polepšil do zelenej farby.

Od pondelka 6. septembra bude v rámci covidového automatu už 23 slovenských okresov vo fáze ostražitosti, a teda v oranžovej farbe. Od predchádzajúceho týždňa tak počet oranžových okresov stúpne o deväť.

Zvyšok bude zelený (monitoring), teda dovedna 56 okresov. Nové rozdelenie okresov schválila v utorok (31. 8.) vláda.

Do zelenej farby si polepšil len okres Banská Štiavnica. Naopak, až v 10 okresoch sa epidemická situácia zhoršila – Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Ilava, Kysucké Nové Mesto, Nové Mesto nad Váhom, Rožňava, Trebišov, Trenčín a Tvrdošín.

Situácia je stabilná

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽANO) v utorok povedal, že sedemdňový priemer nových prípadov je na hodnote 143, čo je oproti minulému týždňu nárast o 17 percent.

Reprodukčné číslo sa pohybuje stále zhruba na rovnakej úrovni, teda medzi 1,05 a 1,15.

Uviedol, že v krajinách Vyšehradskej štvorky je situácia počtu nových prípadov pomerne stabilná. Menší nárast zaznamenávajú naši západný susedia z Rakúska.

Čo sa týka zaočkovanosti je Slovensko stále v tej najhoršej tretine spomedzi členských štátov Európskej únie. Vyzdvihol však zvyšovanie úplnej zaočkovanosti medzi ľuďmi nad 50 rokov, ktorá sa momentálne pohybuje na 60 percentách.

Vo štvrtok (2. 9.) by podľa Lengvarského malo zasadať konzílium odborníkov, ktoré bude rokovať aj o prípadných zmenách v covidovom automate.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko