Na hlavný obsah

Denné štatistiky infikovaných by sa mohli rozšíriť

Opozičný Hlas-SD chce uvádzať aj informácie o očkovaných.

Laboratóriá odhalili 94 prípadov koronavírusu z takmer 7 500 PCR testov a 37 infekčných ľudí z viac ako 11 000 odberov. Z týchto údajov nie je jasné, kto bol očkovaný.

Ministerstvo zdravotníctva takéto dáta zverejňuje v týždenných intervaloch. Po novom by mohli byť aj na dennej báze.

Národné centrum zdravotníckych informácií v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva každý deň zverejňuje dáta o počte nových prípadov koronavírusu, hospitalizovaných ako aj úmrtí.

Či v týchto prípadoch išlo o zaočkovanú osobu alebo nie, zatiaľ neuvádza. Podľa opozičnej strany Hlas-SD by to ľuďom pomohlo otvoriť oči.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Keď bude jasné, že dnes je nakazených 112 pacientov a z nich je očkovaných 10% a neočkovaných 90%, alebo že nám leží dnes v nemocnici 50 alebo 70 ľudí a z nich je očkovaných pár a neočkovaných zvyšok, toto nás môže presvedčiť k očkovaniu,“ povedal Richard Raši z Hlasu-SD.

Sociologička Zuzana Kusá nepovažuje takýto krok za potrebný. Fakt, že u nezaočkovaných ľudí hrozí vyššia miera nákazy, je podľa nej dostatočne rozšírený.

„Myslím si, že netreba zvyšovať mieru strachu v obyvateľstve, skôr by tu mal byť priestor pre uvážlivú debatu a vypočutie si rôznych hlasov k určitým otázkam,“ uviedla sociologička.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko