Na hlavný obsah

Do očkovacej lotérie sa prihlásilo už 160 000 ľudí

Žrebovať sa bude celkovo o viac ako 20 miliónov eur.

Do očkovacej lotérie sa prihlásilo už 160 000 ľudí
V popredí podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič (OĽANO). Foto: SITA

Za ani nie dvadsať hodín od spustenia registrácie sa do očkovacej lotérie prihlásilo 160 000 ľudí. Na pondelkovom (2. 8.) tlačovom brífingu to oznámil minister financií Igor Matovič (OĽANO).

„Pevne verím, že tých ľudí, ktorí sa prihlásia, bude ešte viac,“ uviedol.

Matovič spresnil, že výhercom sa v očkovacej lotérii vyplatí dokopy o viac ako 20 miliónov eur.

Pripomenul, že žrebovanie o jednotlivé ceny bude prebiehať každý deň od pondelka do nedele na RTVS, pričom v nedeľu sa bude losovať o päť najvyšších výhier v hodnote 100 000 eur.

V rámci nedeľného žrebovania sa moderátor telefonicky spojí s výhercom, ktorý bude musieť dodatočne odpovedať na otázku, prípadne povedať heslo, ktoré bude pre dané žrebovanie vopred známe.

Ak prvý výherca telefonát nezodvihne, suma sa presunie a druhý výherca tak bude súťažiť už nie o 100 000, ale 200 000 eur.

Minister financií priblížil, že súčasťou nedeľného programu, bude aj edukačná časť s odborníkmi. „Je veľmi veľa ľudí, ktorí ešte váhajú a potrebujú počuť odpovede,“ uviedol v súvislosti s nezaočkovanou populáciou.

„Poprosili sme RTVS, aby sa pokúsili nájsť neopozeraných ľudí, nových z praxe, ktorí budú pre ľudí dôveryhodní,“ doplnil Matovič s tým, že pôjde o „dvanásť nedeľných približne hodinových relácií, kde bude čas na poctivú argumentáciu a čas odpovedať na otázky váhajúcich ľudí“.

Nedeľa na Jednotke

„RTVS na základe spolupráce s Ministerstvom financií SR (MF SR) odštartuje 15. augusta sériu žrebovaní súťaže o očkovaciu prémiu pod názvom Byť zdravý je výhra,“ informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

RTVS zverejní každý pracovný deň o 18.50 h na Jednotke mená vyžrebovaných základných výhier (20 x 1 000 a 5 x 10 000 eur). Vždy v nedeľu prebehne v hlavnom vysielacom čase naživo na Jednotke žrebovanie výhercov, ktorí získajú automatickú výhru 5 x 1 000 eur.

„Zároveň budú mať títo piati vyžrebovaní šťastlivci šancu vyhrať aj prémiovú výhru vo výške 100 000 €. Ak chcú zabojovať o prémiovú výhru, budú musieť podľa štatútu súťaže do dvadsiatich sekúnd od zazvonenia zdvihnúť telefón a počas hovoru na výzvu moderátora povedať heslo vyobrazené počas vysielania na obrazovke,“ spresnila Pivarčiová.

Moderátormi 55-minútových nedeľných programov budú Vera Wisterová a Marcel Forgáč. „Počas vysielania vystúpia mnohé známe osobnosti a súčasťou týchto relácií budú aj hudobní hostia,“ dodala hovorkyňa.

„RTVS od vypuknutia pandémie informuje svojich divákov a poslucháčov, ako sa pred šírením vírusu chrániť a vynakladá mnoho úsilia na šírenie osvety. Jedným z nástrojov, ktoré môžu pomôcť k budovaniu kolektívnej imunity na Slovensku, je aj očkovacia prémia,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Pozrite si celý tlačový brífing:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko