Na hlavný obsah

Dobrovoľníci ochotní pomôcť pri návšteve pápeža sa už môžu prihlasovať

Na podujatia ich budú potrebovať tisíce.

Na podujatia a omše počas návštevy pápeža hľadá Konferencia biskupov Slovenska stovky dobrovoľníkov. Registrácia je otvorená pre všetkých, ktorí chcú bezodplatne pomôcť a dostať tak možnosť vidieť pápeža Františka.

Registračný formulár pre dobrovoľníkov do Šaštína, Košíc a Prešova je už k dispozícii. Záujemcovia sa môžu na webe www.navstevapapeza.sk hlásiť do septembra.

V Prešove potrebujú 1 000 dobrovoľníkov, v Košiciach 700. V Šaštíne, kde sa ráta počas svätej omše s približne 350 000 veriacimi, až 1 200 dobrovoľníkov.

„Záujemcovia o dobrovoľníctvo v Šaštíne musia mať viac ako 16 rokov, byť dvojnásobne očkovaní a mať ochotu slúžiť. Je to taký špeciálny zážitok pre dobrovoľníkov. Stretnú a spoznajú nových ľudí, zažijú pápeža inak,“ uviedla koordinátorka dobrovoľníkov Monika Hricáková.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

Výpomoc sa bude týkať najmä sektorového usmerňovania, navigácie pri parkovaní, ale aj ďalších služieb, ktoré si dobrovoľník bude môcť vo formulári vybrať. Keďže na všetky podujatia môžu ísť len ľudia, ktorí sú plne zaočkovaní, pomocnú ruku podávajú aj samosprávy.

Napríklad Košický samosprávny kraj plánuje pripraviť improvizované očkovacie centrá vo farnostiach, ktoré o to prejavia záujem. Očkovať v nich budú jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson&Johnson.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko