Na hlavný obsah

Dokonalá pomsta hádzanárov Francúzska, zdolali Dánov a majú zlato

Tretí raz sú majstrami.

Dokonalá pomsta hádzanárov Francúzska, zdolali Dánov a majú zlato
Finále hádzanej na OH 2020 Francúzsko - Dánsko. Foto: SITA/AP

Hádzanári Francúzska získali tretíkrát v histórii zlato z olympijských hier. Vo finále OH 2020 v Tokiu zdolali obhajcov titulu Dánov 25:23. Francúzi odplatili súperovi finálovú prehru spred piatich rokov v Riu de Janeiro.

Francúzi oslavovali titul olympijských šampiónov aj v Pekingu 2008 a v Londýne 2012. V Tokiu dovolili Dánom dostať sa do tesného vedenia iba v úvode zápasu, od stavu 3:4 prevzali iniciatívu a polčas vyhrali o štyri góly.

Severania sa v závere trikrát dotiahli na rozdiel jediného gólu, ale vyrovnať nedokázali. Nepomohlo im ani deväť gólov Mikkela Hansena, vo víťaznom tíme bol najlepší strelec Nedim Remili s piatimi zásahmi.

Francúzsko je s tromi zlatými a celkovo piatimi cennými kovmi (3-1-1) rekordérom v mužskej hádzanej na OH, v japonskej metropole sa predstavilo vo štvrtom finále za sebou. Dáni majú na konte zlato z Ria a striebro z Tokia.

Španielsky bronz

Španieli získali štvrtýkrát v histórii olympijský bronz. V súboji o tretiu priečku v Tokiu úradujúci európski šampióni zdolali Egypt 33:31. Egypťania naďalej čakajú na prvý cenný kov z vrcholného podujatia.

Španieli majú spolu štyri olympijské medaily, bronz si odniesli aj z OH 1996, 2000 a 2008. V sobotnom dueli s Egyptom si na konci prvého polčasu vypracovali trojgólový náskok, ale africký súper po zmene strán držal krok až do stavu 28:28.

Záver už vyznel pre zverencov Jordiho Riberu, najlepším strelcom v španielskom drese bol autor ôsmich gólov Aleix Gómez.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport