Na hlavný obsah

Dopravná situácia na diaľnici D2 sa zlepší. Ukončujú práce na oprave mosta

Premávku obnovia už v piatok (27. 8.).

Dopravná situácia na diaľnici D2 sa zlepší. Ukončujú práce na oprave mosta
Na ilustračnej snímke dopravná zápcha na diaľnici. Foto: TASR

Cestári ukončia opravu mosta na diaľnici D2 v smere zo Stupavy do Bratislavy o 11 dní skôr oproti pôvodnému plánu. Premávku tak obnovia už v piatok (27. 8.) s menšími obmedzeniami, pričom v pondelok (30. 8.) ju spustia už naplno. Informoval o tom v stredu (25. 8.) šéf Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Juraj Tlapa.

„Pôvodne sme mali harmonogram do 6. septembra, keď sa mala spúšťať naplno doprava. Spustí sa teraz v piatok s tým, že ešte cez víkend budú drobné obmedzenia na dokončovacie práce a od pondelka je to na 100 percent,“ priblížil Tlapa.

Podľa jeho slov sa to podarilo vďaka výbornej koordinácii všetkých zainteresovaných. Skonštatoval, že pre zhotoviteľa vytvorili priestor, aby mohol pracovať v pokoji a kontinuálne, ocenil aj spoluprácu s políciou.

„Väčšina vodičov bola disciplinovaná, bohužiaľ, najväčšie problémy nám robila kamiónová doprava, a to zahraničná,“ opísal situáciu na opravovanom úseku riaditeľ krajskej dopravnej polície v Bratislave Milan Pilip. Zhodnotil však, že situácia sa nakoniec zvládla.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Timotej Pisch:

Most je dlhý 48 metrov, pod ním je plne funkčná železničná trať. Bol v zlom technickom stave. NDS konštatovala, že ak by s opravou čakali ešte pár rokov, dostal by sa do veľmi zlého, možno až havarijného stavu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny