Na hlavný obsah

Ďuriš ukončil reprezentačnú kariéru, v nominácii Tarkoviča nechýba Vernon de Marco

Pre zdravotné problémy nenastúpia Dúbravka či Hubočan.

Ďuriš ukončil reprezentačnú kariéru, v nominácii Tarkoviča nechýba Vernon de Marco
Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič počas tlačovej konferencie k nominácii slovenského tímu na septembrové zápasy kvalifikácie MS 2022. Foto: TASR

V 25-člennej nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Štefana Tarkoviča na tri septembrové súboje o postup na MS 2022 sú aj brankár František Plach z poľského tímu Piast Gliwice, obranca a zároveň naturalizovaný Slovák Vernon de Marco zo Slovana Bratislava a tiež útočník Erik Jirka zo španielskeho druholigového tímu Real Oviedo.

V nominácii pre zranenie chýbajú brankár Martin Dúbravka, skúsený obranca Tomáš Hubočan, stredopoliar Ján Greguš a aj útočník Michal Ďuriš. Posledný menovaný sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kapitolu.

Iba medzi náhradníkmi sa ocitli László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Róbert Pich (Slack Wroclaw), či Albert Rusnák (Salt Lake City), ktorý v aktuálnej sezóne MLS strelil už päť gólov.

„Zmienení hráči nie sú zdravotne v poriadku. Čakajú nás tri ťažké zápasy, môžu ich odohrať len zdraví a maximálne pripravení futbalisti. Greguš aj Hubočan sú stále hráči širšieho kádra reprezentácie, na tom sa nič nemení“ uviedol v utorok (24. 8.).

„Čo sa týka Ďuriša, beriem ako fakt, že sa rozhodol skončiť v reprezentácii. Vážim si ho ako človeka, reprezentácii veľmi pomohol, vždy rád reprezentoval a odviedol maximum. Zaslúži si uznanie,“ doplnil.

Na otázku, ako bude v nadchádzajúcich zápasoch reprezentácie využiteľný kapitán a zároveň legionár z tureckého Trabzonsporu Marek Hamšík, tréner odpovedal: „Nechcem dávať návody, ako chceme hrať. Hamšík však dlhodobejšie hráva v pozícii, ktorá nie je podhrotová, ale o líniu nižšie. Včera podal na tomto poste veľmi dobrý výkon v tureckej lige a na tom chceme stavať.“

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá v úvode septembra tri dôležité zápasy kvalifikácie o postup na MS 2022 v Katare. Hneď 1. 9. sa Slováci predstavia v Ľubľane proti domácim Slovincom a o tri dni neskôr si v Bratislave na Tehelnom poli zmerajú sily s Chorvátmi. Na rovnakom mieste budú 7. 9. hostiť hráčov Cypru.

Po úvodných troch zápasoch kvalifikácie MS 2022 patrí Slovensku v H-skupine s 5 bodmi tretia priečka s mankom jedného bodu na lídra Chorvátsko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport