Na hlavný obsah

Exšéfa ekonomickej sekcie ministerstva vnútra odsúdili na dvojročný podmienečný trest

Súd schválil dohodu o vine a treste.

Exšéfa ekonomickej sekcie ministerstva vnútra odsúdili na dvojročný podmienečný trest
Na snímke bývalý riaditeľ ekonomického odboru ministerstva vnútra Martin Fleischer. Foto: TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v stredu (25. 8.) schválil dohodu o vine a treste s exriaditeľom ekonomickej sekcie ministerstva vnútra Martinom Fleischerom a odsúdil ho na dvojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Fleischer pol zadržaný počas novembrovej policajnej akcie Očistec. ŠTS zároveň odsúdil aj jeho manželku Margarétu na rovnaký trest.

„Súd obvinenej uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov. Ďalej jej súd uložil zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na ňu negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka. Súd obvinenej uložil peňažný trest vo výške 30 000 eur. Suma peňažného trestu pripadá štátu,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Aj jej manželovi súd uložil zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na neho negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka.

„Súd obvinenému uložil peňažný trest vo výške 150 000 eur. Suma peňažného trestu pripadá štátu,“ dodala hovorkyňa.

Rozsudok nad dvojicou je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

Fleischera prepustili z väzby vo februári tohto roka. Podľa mediálnych správ mal vystupovať ako svedok -kajúcnik – proti obvinenému podnikateľovi Jozefovi Brhelovi, zadržanému počas januárovej akcie Mýtnik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko