Na hlavný obsah

Grécko stále bojuje s lesnými požiarmi neďaleko Atén

Pri hasení pomáhajú aj Poliaci.

Grécko stále bojuje s lesnými požiarmi neďaleko Atén
Na ilustračnej snímke dobrovoľník pomáhajúci hasiť požiare v Grécku. Foto: TASR/AP

Stovky gréckych a poľských hasičov bojovali aj vo štvrtok (19. 8.) proti veľkému požiaru, ktorý už štvrtý deň ničí borovicové lesy severozápadne od Atén.

Ako uvádza agentúra AP, požiar neďaleko dediny Vilia približne 60 kilometrov od Atén už zničil tisíce hektárov lesov a donútil opustiť svoje domovy obyvateľov viacerých obcí. Meteorológovia navyše predpovedajú v priebehu štvrtka silný vietor, ktorý môže hasičom skomplikovať prácu.

S plameňmi bojuje 427 hasičov vrátane tých z Poľska, ktorých je tam 143. Pri hasení nasadili 149 áut, päť hasičských vozidiel a päť vrtuľníkov. Pracovnú silu a techniku poskytla aj armáda.

Grécko počas augusta zasiahlo viacero lesných požiarov, ktoré zapríčinilo aj extrémne teplé počasie. Krajine s hasením pomohlo 24 krajín vrátane Slovenska. Presná príčina požiarov zatiaľ nie je známa, grécka polícia však zadržala viac ako desiatku osôb, ktoré podozrieva z podpaľačstva.

Extrémnym horúčavám a požiarom čelia aj ďalšie krajiny v oblasti Stredozemného mora vrátane Alžírska, Španielska, Talianska, Francúzska a Turecka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet