Na hlavný obsah

Hegera mrzí vývoj slovensko-maďarských vzťahov počas ostatných dní

Ide o vyjadrenia Kövéra v Šamoríne.

Hegera mrzí vývoj slovensko-maďarských vzťahov počas ostatných dní
Na snímke premiér SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) mrzí vývoj v slovensko-maďarských vzťahoch v uplynulých dňoch, ktorý vyvolala návšteva a vyjadrenia predsedu maďarského parlamentu Lászlóa Kövéra v Šamoríne. Uviedol to v sobotu (7. 8.) tlačový odbor Úradu vlády SR.

Tieto vyjadrenia podľa neho do spoločnosti vnášajú napätie a narúšajú spoločný záujem o dobré a priateľské susedské vzťahy. „Záujem o dobré a priateľské vzťahy medzi krajinami som osobne ako predseda vlády niekoľkokrát zdôraznil a deklaroval na stretnutiach s maďarským predsedom vlády a predsedom parlamentu počas mojej oficiálnej júnovej návštevy v Budapešti,“ pripomenul Heger.

Dodal, že bol uistený o rovnakom záujme na maďarskej strane. „Slovensko a Maďarsko podpísali v 90. rokoch významnú zmluvu o priateľskej spolupráci, ktorá má pozdvihnúť vzťahy medzi oboma štátmi a národmi na novú úroveň. Naša vláda v ich budovaní pokračuje. Využime preto oficiálne rokovania na otváranie našich spoločných tém,“ vyjadril sa premiér.

Doplnil, že budúci týždeň má plánovaný ďalší regionálny výjazd – na južné Slovensko, kde bude „so zástupcami regiónov aj občanmi hovoriť aj o tom, ako im naša vláda môže pomôcť zlepšiť ich budúcnosť a život na Slovensku“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko