Na hlavný obsah

Izraelské lietadlá znovu zaútočili na palestínske hnutie Hamas

Nehlásia zatiaľ žiadnych mŕtvych.

Izraelské lietadlá znovu zaútočili na palestínske hnutie Hamas
Ilustračná snimka. Foto: TASR/AP

Izraelské letectvo v nedeľu (29. 8.) v odvete na podpaľačské útoky zaútočilo na ciele palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy. S odvolaním sa na izraelskú armádu o tom informovala agentúra Reuters.

Palestínčania v sobotu (28. 8.) znovu demonštrovali na hranici pásma proti izraelskej blokáde, od hraničného plotu pri proteste hádzali výbušniny a horiace pneumatiky.

Izrael tvrdí, že sa jeho vojaci snažili dav rozohnať. Podľa palestínskych zdravotníkov sa najmenej šesť Palestínčanov zranilo, pričom stav jedného je vážny. Po izraelskom útoku nehlásia žiadnych mŕtvych.

Reuters poznamenal, že situácia je stále nepokojná a prímerie dohodnuté po májových bojoch medzi Hamasom a Izraelom nie je príliš isté. V májových bojoch prišlo o život najmenej 250 Palestínčanov, na izraelskej strane bolo 13 mŕtvych. Napätie sa znovu zvyšuje, aj keď Izrael nedávno ohlásil zmiernenie blokády a uvoľnenie prejazdu áut s tovarom aj stavebným materiálom.

Za posledné dva týždne radikáli z pásma Gazy na Izrael znovu strieľali rakety a posielali balóny s horľavinami, ktoré v Izraeli spôsobujú požiare.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet