Na hlavný obsah

Kanada otvorila svoje hranice pre zaočkovaných Američanov

Od 7. septembra sa chce otvoriť aj zvyšku sveta.

Kanada otvorila svoje hranice pre zaočkovaných Američanov
Na snímke hraničný priechod medzi Spojenými štátmi a Kanadou. Foto: TASR/AP

Plne zaočkovaní občania Spojených štátov a obyvatelia s trvalým pobytom v USA môžu od pondelka (9. 8.) prejsť cez pozemné hranice do Kanady bez akýchkoľvek karanténnych opatrení, informovala agentúra AP.

Pozemná hranica medzi USA a Kanadou, ktorá je najdlhšou na svete, bola pre všetky cesty okrem nevyhnutných uzatvorená od polovice marca minulého roka v dôsledku pandémie koronavírusu.

Kanadská vláda od pondelka zrušila povinnú 14-dňovú karanténu pre všetkých plne očkovaných občanov USA v prípade, ak sú zaočkovaní vakcínou schválenou pre použitie v Kanade. 

Cestujúci takisto musia mať negatívny test na ochorenie COVID-19 a pred príchodom sa zaregistrovať online alebo prostredníctvom aplikácie ArriveCAN.

Kanadská vláda chce otvoriť hranice aj pre plne očkovaných cestujúcich z ostatných krajín sveta, a to od 7. septembra, píše televízna stanica CBS.

USA naopak oznámili, že ponechajú svoje hranice s Kanadou uzatvorené pre všetky osoby, ktoré nevykonávajú neodkladné cesty, a to minimálne do 21. augusta. To isté platí aj pre mexické hranice. Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena však začína plánovať postupné znovuotvorenie krajiny, píše AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet