Na hlavný obsah

Kollár: Sme rodina zváži predčasné voľby, ak sa budú opakovať nezákonné obvinenia

Nebude tlačiť na návrat Pčolinského na post šéfa SIS.

Kollár: Sme rodina zváži predčasné voľby, ak sa budú opakovať nezákonné obvinenia
Foto: TASR

Pokiaľ sa zopakujú podobné prípady ako „nezákonné obvinenie“ voči bývalému šéfovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému, hnutie Sme rodina bude diskutovať s koaličnými partnermi o možnosti predčasných volieb. Povedal to v utorok (31. 8.) predseda parlamentu a šéf hnutia Boris Kollár po prepustení Pčolinského z väzby.

Hovoril o „nezákonnom väzení“ a manipulácii svedeckých výpovedí. „Pokiaľ by sa v nezákonnosti obvinení či v manipulácii svedkov malo pokračovať, hnutie Sme rodina sa na tom nechce zúčastňovať,“ uviedol.

Zákulisné hry

„Som rád, že došlo k preskúmaniu dôkazov. Od začiatku sme boli presvedčení, že jeho stíhanie je nezákonné,“ nadviazal na jeho slová podpredseda hnutia a minister práce Milan Krajniak.

Podľa neho musí byť potrestaný každý, kto sa previnil a „urobil niečo zlé, avšak zákonným spôsobom“. V prípade Pčolinského podľa neho ide o „intrigánske a zákulisné hry“.

Obhajca exšéfa SIS Ondrej Urban spresnil, že v prípade jeho klienta porušili 17-krát hrubo Trestný poriadok dopustili sa aj ďalších porušení Trestného zákona.

Návrat do funkcie?

Kollár tiež povedal, že hnutie nebude tlačiť na to, aby sa Pčolinský opäť vrátil do funkcie šéfa SIS, „hoci by si to zaslúžil“. Spravodajskej službe v súčasnosti šéfuje Michal Aláč.

„Mám pocit, že (Pčolinský) je taký sklamaný a zhnusený, že aj keď sa nedopustil žiadneho trestného činu, vyslúžil si nezákonne 175 dní vo väzení a nebude tak chcieť mať nič dočinenia s týmto štátom,“ myslí si Kollár, ktorého hnutie nominovalo na post šéfa SIS práve Vladimíra Pčolinského.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko