Na hlavný obsah

Komárňanská nemocnica investovala milióny, reforma ju ale zaradí do poslednej kategórie

Vedeniu tento návrh predstavilo ministerstvo zdravotníctva.

Majú jednu z najmodernejšie vybavených onkológií na Slovensku a finišujú s miliónovou výstavbou nového urgentného príjmu.

Podľa riaditeľa nemocnice v Komárne však hrozí, že budú v budúcnosti poskytovať len základnú zdravotnú starostlivosť.Takzvaná optimalizácia siete nemocníc zaradila komárňanskú nemocnicu predbežne do poslednej úrovne.

„Boli sme pozvaní na ministerstvo zdravotníctva, kde nám boli prezentované určité návrhy zaradení nemocnice, kde na moje prekvapenie nemocnica Agel Komárno je aspoň zatiaľ zaraďovaná medzi komunitné nemocnice,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

Nová onkológia ich stála vyše 6 miliónov eur. Urgentný príjem, ktorý otvoria koncom roka, 11 miliónov. Reforma nemocníc môže podľa riaditeľa tieto investície zmariť.

Ak by sa predbežné plány ministerstva naplnili, nemocnica v Komárne by zabezpečovala následnú rehabilitačnú či ambulantnú starostlivosť. Pacienti by v nej však nenašli chirurgiu, neurológiu ani onkologické oddelenie.

Predbežné plány predstavilo ministerstvo zdravotníctva podľa informácií RTVS zatiaľ iba vedeniu nemocnice, pre redakciu ich nepotvrdilo a detaily odmietlo komentovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny