Na hlavný obsah

Košice sa pripravujú na návštevu pápeža

V meste sa s veriacimi stretne na Luníku IX a štadióne Lokomotívy.

Na podujatia spojené s návštevou pápeža Františka na Slovensku sa doteraz prihlásilo približne 46 000 ľudí. Najviac do Šaštína, konkrétne 23 000. Do Prešova sa zaregistrovalo 13 000 záujemcov, na košický štadión Lokomotívy 9 000 a na Luník IX 1 000 veriacich.

Celková kapacita je pritom približne pol milióna miest. Dobrovoľníkov majú všetky miesta okrem Prešova dostatok. Návštevníkov čakajú prísne bezpečnostné opatrenia, na košickej hlavnej ulici aj sprievodný program.

Dobrý pastier ide aj za jednou stratenou ovečkou. Pápež František sa poteší každému, kto na podujatie príde. Tak reagoval košický pomocný biskup na nízky počet prihlásených. Kňazi však budú na veriacich apelovať aj na nedeľnej bohoslužbe.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Návšteva sv. Otca na Slovensku sa organizuje v čase pandémie, aj tak to treba chápať. Chcem vyjadriť nádej, že čím viac sa budeme blížiť k samotnej návšteve, tak ten počet bude stúpať,“ povedal košický pomocný arcibiskup Marek Forgáč.

Košice opravujú cesty a chodníky. Upratuje sa aj na Luníku IX. Požiadavka z Vatikánu však znela jasne. „Svätý otec prichádza do prostredia a chce ho vidieť také, aké je,“ uviedol organizátor podujatí v Košiciach Peter Ďuriš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny