Na hlavný obsah

Krikom pravdu neprehlušíte, odkázal Heger ľuďom, ktorí ho v regiónoch častovali nadávkami

Incidenty označil za „poľutovaniahodné“.

Krikom pravdu neprehlušíte, odkázal Heger ľuďom, ktorí ho v regiónoch častovali nadávkami
Premiér Eduard Heger (OĽANO) na pietnej spomienke v Kališti. Foto: TASR

Niekoľko ľudí sa tu snaží krikom ovládnuť verejný priestor a prehlušiť pravdu, ale neprehlušia ju, napísal v nedeľu (15. 8.) na sociálnej sieti premiér Eduard Heger (OĽANO).

„Prejavy neúcty, strata rešpektu k obetiam, pietnym miestam a veľkým historickým udalostiam sú smutnou súčasťou našej reality. Rovnako ako nadávky, ktoré som si počas návštevy regiónov vypočul,“ vyhlásil.

Reagoval na udalosti posledných dní, ktoré zažil na svojich pracovných cestách po celom Slovensku.

Premiér v sobotu (14. 8.) navštívil stredoslovenskú obec Kalište, kde sa zúčastnil pietnej spomienky pri príležitosti 76 rokov od tregédie, ktorú počas druhej svetovej vojny v obci napáchali nacisti.

Incidenty, ktoré sa tam v čase jeho prítomnosti odohrali, označil za „poľutovaniahodné“. Podobná situácia podľa neho nastala aj v Poltári.

„Nenechám sa zastrašiť a odradiť od vecných rozhovorov s občanmi. Diskusie som sa nikdy nebál a platí to aj pre poľutovaniahodné incidenty v Poltári či Kališti,“ priblížil.

Podľa Hegera ale „drvivá väčšina“ slovenských občanov chápe, že k úspechu vedú jedine trpezlivý dialóg a spolupráca. „A ja som trpezlivý,“ uzavrel premiér.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko