Na hlavný obsah

Matovič: Nezabudnime, že SNP symbolicky trvá aj naďalej

Korčok SNP označil za jednu z najdôležitejších udalostí slovenskej histórie.

Matovič: Nezabudnime, že SNP symbolicky trvá aj naďalej
Na snímke (vľavo) minister financií Igor Matovič (OĽANO) a minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS). Foto: TASR/koláž RTVS

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) v nedeľu (29. 8.) pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania zdôraznil, aby Slovensko nikdy nezabudlo na to, čo sa stalo, a uvedomilo si, že povstanie symbolicky pokračuje ďalej.

„Každý jeden deň bojujeme o charakter, slobodu a o to, aby sme aj do budúcna dôstojným národom mohli zostať,“ vyhlásil Matovič.

Zdôraznil, že národ sa formuje práve v kritických situáciách. Vyjadril hrdosť na vtedajších účastníkov povstania, ktorí bojovali proti „potupe a zlu“ aj s nasadením vlastných životov.

Šéf diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) pripomenul, ako ťažko sa sloboda získava, a ako ľahko sa o ňu prichádza.

„Hrdinovia SNP obetovali svoj život za ideály spravodlivosti, slobody a demokracie. Sú to presne tie hodnoty, na ktorých dnes stojí Slovenská republika a aj naša zahraničná politika. Je preto našou povinnosťou nedopustiť, aby tento silný odkaz SNP zanikol v kriku hlasnej menšiny,” povedal Korčok.

Zároveň zdôraznil, že Slovensko bude vždy podporovať aj ostatné krajiny v ich boji za slobodu a demokraciu a pomáhať tým, ktorí čelia útlaku či prenasledovaniu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko