Na hlavný obsah

Messi čoskoro podpíše zmluvu s PSG. Na letisku ho čakali stovky fanúšikov

V klube ho už vítal aj Neymar.

Messi čoskoro podpíše zmluvu  s PSG. Na letisku ho čakali stovky fanúšikov
Lionel Messi v Paríži máva z okna fanúšikom po príchode na letisko Le Bourget. Foto: SITA/AP

Argentínsky futbalový fenomén Lionel Messi bude čoskoro oficiálne hráčom Paríža St. Germain. S francúzskym klubom podpíše zmluvu na dva roky s opciou na ďalší. Ročne zarobí podľa medializovaných informácií 25-35 miliónov eur ročne. Klub by ho mal ako novú posilu potvrdiť oficiálne v najbližších hodinách po podpise zmluvy.

Messi v utorok (10. 8.) pred 16.00 h pristál na letisku Le Bourget. Čakali naňho stovky fanúšikov, ktorí skandovali jeho meno a 34-ročný futbalový útočník im na oplátku zakýval z okna. Mal na sebe oblečené tričko s nápisom „Toto je Paríž“. V utorok by mal tiež absolvovať lekársku prehliadku.

To, že podpíše v utorok zmluvu s PSG, potvrdil už pred odletom z Barcelony jeho otec Jorge Messi. Manželka Lionela Messiho zase na instagrame pridala príbeh z lietadla, v ktorom napísala, že „dnes sa pre nás piatich (ju, Messiho a ich troch synov, pozn.) začína nové dobrodružstvo“.

Prostredníctvom instagramu ho pod Eiffelovou vežou privítal aj brazílsky futbalista Neymar Jr, s ktorým hrával Messi už aj v Barcelone.

Podpis zmluvy s PSG prichádza po nečakanom odchode Messiho z FC Barcelona. Rodák z Rosaria, ktorý bol súčasťou tímu z Camp Nou od roku 2000 ako 13-ročný, nemohol pre pravidlá finančnej fair play španielskej La Ligy podpísať zmluvu so svojím dlhoročným zamestnávateľom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport