Na hlavný obsah

Messi je oficiálne hráčom Paríža St. Germain, bude nosiť dres s číslom 30

Teší sa na novú výzvu.

Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain oficiálne potvrdil príchod Lionela Messiho v utorňajších (10. 8.) večerných hodinách. Argentínčan podpísal s účastníkom Ligue 1 zmluvu do roku 2023 s opciou na ďalší rok.

„Som nadšený, že môžem začať novú kapitolu svojej kariéry v PSG. Všetko o klube zodpovedá mojim futbalovým ambíciám. Viem, aký talentovaný je tím a trénerský štáb. Som odhodlaný pomôcť vybudovať niečo špeciálne pre klub a fanúšikov a teším sa, že vykročím na ihrisko v Parku Princov,“ zneli prvé slová 34-ročného rodáka z Rosaria po podpise zmluvy.

Messi by mal podľa medializovaných informácií zarobiť za sezónu 35 miliónov eur. V Paríži bude nosiť dres s číslom 30.

https://twitter.com/PSG_English/status/1425189684985143298

„Som nadšený, že si Messi vybral PSG za svoj nový klub a sme šťastní, že ho môžeme privítať v našej rodine. Deklaroval jasnú ambíciu vyhrávať trofeje, čo je tiež cieľom klubu,“ vyslovil sa prezident PSG Nasser Al-Khelaifi.

Podpis zmluvy s PSG prichádza po nečakanom odchode Messiho z FC Barcelona. Rodák z Rosaria, ktorý bol súčasťou tímu z Camp Nou od roku 2000 ako 13-ročný, nemohol pre pravidlá finančnej fair play španielskej La Ligy podpísať zmluvu so svojím dlhoročným zamestnávateľom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport