Na hlavný obsah

Messi sa po príchode do Paríža cíti šťastne. Túži po úspechu v Lige majstrov

Má rovnakú túžbu ako počas detstva.

Messi sa po príchode do Paríža cíti šťastne. Túži po úspechu v Lige majstrov
Lionel Messi (vpravo) na prvej tlačovej konferencii vo svojom novom klube PSG. Foto: SITA/AP

Lionel Messi si užíva prítomnosť v tíme Paríž St. Germain od prvých minút. Argentínsky futbalista to povedal v stredu (11. 8.), keď ho francúzsky vicemajster predstavil ako svoju novú hviezdnu posilu na tlačovej konferencii.

„Po toľkých rokoch je to pre mňa veľmi zložitá zmena. Od momentu, ako som sem prišiel, sa však cítim veľmi šťastne. Budem hrať s najlepšími hráčmi. Bude úžasné zažívať niečo také,“ tešil sa Messi v prvom výstupe pre médiá ako hráč PSG.

Priznal, že zloženie hráčskeho a trénerského tímu ho presvedčilo k podpisu zmluvy – vrátane trénera Mauricia Pochettina, ktorý je tiež Argentínčan. Klub podľa neho spĺňa všetky jeho očakávania v súvislosti s bojom o trofeje. Netajil sa tým, že túži po ďalšom úspechu v Lige majstrov.

„Som rovnako vzrušený a mám rovnakú túžbu, akú som mal ako dieťa,“ vyhlásil. „Zvonku môžete vidieť silný tím, zjednotený tím. Prišiel som mu pomôcť s veľkou motiváciou a väčšou túžbou ako kedykoľvek predtým,“ dodal k mužstvu, v ktorom bude pôsobiť a v ktorom sa stretne s kamarátom Neymarom Jr. či skvelým francúzskym útočníkom Kylianom Mbappém.

Spresnil, že predsezónnu prípravu bude musieť absolvovať sám a ešte nevie, kedy odohrá svoj prvý zápas v drese PSG. Dúfa však, že to bude čoskoro.

Podpis zmluvy s PSG do roku 2023 s opciou na ďalší rok prichádza po nečakanom odchode Messiho z FC Barcelona. Rodák z Rosaria, ktorý bol súčasťou tímu z Camp Nou od roku 2000 ako 13-ročný, nemohol pre pravidlá finančnej fair play španielskej La Ligy podpísať zmluvu so svojím dlhoročným zamestnávateľom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport