Na hlavný obsah

Messi sa v slzách lúči s Barcelonou: Urobil som všetko, aby som mohol ostať

Jeho novým domovom bude zrejme Paríž.

Messi sa v slzách lúči s Barcelonou: Urobil som všetko, aby som mohol ostať
Plačúci Lionel Messi sa lúči s Barcelonou. Foto: SITA/AP

Ešte nepovedal ani jedno slovo a už mu po tvári tiekli slzy. Lionel Messi na nedeľnej (8. 8.) tlačovej konferencii na štadióne Camp Nou potvrdil, že opúšťa španielsky futbalový klub FC Barcelona. Jeho súčasťou bol už od roku 2000 ako 13-ročný.

„Čas, ktorý som strávil v tomto meste a klube, bol úžasný. Dnes sa so všetkým musím rozlúčiť. Dal som klubu všetko od prvého dňa, čo som sem prišiel, až do posledného. Je to pre mňa veľmi zložité, nie som na to pripravený,“ smutne skonštatoval 34-ročný hviezdny Argentínčan.

Chcel zotrvať

Priznal, že do poslednej chvíle netušil, že mu klub nebude môcť ponúknuť novú zmluvu. Všetko bolo dohodnuté, jej podpis však znemožnilo vedenie La Ligy pre finančné pravidlá súťaže. Barcelona bojuje s finančnými problémami a problémom boli najmä vysoké platy hráčov.

„Urobil som všetko pre to, aby som v klube mohol ostať,“ uviedol. Vyvrátil pochybnosti niektorých ľudí, ktorí tvrdili, že ostať nechce. Hoci chcel z klubu odísť minulý rok, priznal, že tento rok to bolo iné.

„Bol to šok aj pre rodinu, mysleli sme si, že ostaneme tu v meste, bude to náročná zmena, ale musíme to akceptovať,“ pokračoval Messi. Tiež dodal, že si nikdy nepredstavoval, že bude musieť odísť z klubu a „už vôbec nie takto“.

„Odchádzam z tohto klubu bez toho, aby som rok a pol videl fanúšikov, chcel by som sa rozlúčiť inak, ale nejde to,“ povzdychol si rodák z Rosaria.

PSG je jedna z možností

Doplnil, že klub je dôležitejší ako akýkoľvek hráč, čo už skôr povedal prezident Barcelony Joan Laporta. Barcelona bez neho bude podľa neho sprvu veľký nezvyk a náročná zmena. „Je tu však veľa dobrých hráčov, Barcelona má skvelý tím,“ myslí si.

Na otázku, či ho čaká médiami skloňovaný podpis zmluvy s francúzskym Parižom St. Germain, odpovedal, že „je to jedna z možností, nič ale nie je potvrdené“. Podľa svojich slov mal veľa telefonátov a záujem má viacero klubov.

Šesťnásobný držiteľ Zlatej lopty tiež povedal, že nepochybuje, že sa do klubu raz vráti. „Dal som sľub svojím deťom,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport