Na hlavný obsah

Minister vnútra Mikulec nemá istú podporu celej koalície pri jeho odvolávaní

Mimoriadna schôdza sa koná v pondelok 30. augusta.

Deň pred odvolávaním nemá minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) istú podporu celej koalície. Sme rodina ešte nevyriešilo otázku, či ho vo funkcii podrží. Otázky k práci ministra má aj najmenšia koaličná strana Za ľudí. Šéfa rezortu vnútra chce odvolať opozícia. Dôvodov má viacero.

Opozičný Smer-SD podal návrh na odvolanie ministra najmä po tom, ako sa objavili infomácie, že navštevuje bytový dom, kde žije obvinený takáčovec Matej Zeman. Podľa medializovaných informácií tam minister navštevoval svoju priateľku.

Opozícia však má po tomto týždni ďalší dôvod na odvolanie ministra vnútra. Ide o obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka. Podľa prokuratúry zmaril zásah, počas ktorého mala inšpekcia zatknúť troch kajúcnikov. Opozícia tvrdí, že pokyn zastaviť zásah dostal Kovařík práve od Mikulca.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ku kritike ministra sa pridáva aj koaličná Sme rodina. Keď Mikulec čelil pred letom odvolávaniu, niektorí poslanci z hnutia ho podržať neprišli. Ako sa zachovajú v pondelok (29. 8.), je stále nejasné.

Strana SaS je rozhodnutá, že Mikulca podporí. Rovnako po celý čas za ním stojí aj premiér Eduard Heger (OĽANO).

„Nikdy som sa nebál o to, že by som mal prísť o funkciu, lebo ja nie som spojený s funkciou ministra vnútra a samozrejme, keď budú dôvody na to, aby som prišiel o funkciu, tak nemám s tým problém,“ povedal Mikulec.

Predtým, ako bude Mikulec čeliť odvolávaniu, čaká poslancov ešte jedna mimoriadna schôdza. Opozícia chce od vlády počuť, čo spraví preto, aby od budúceho roka ceny za energie nerástli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko