Na hlavný obsah

Možností uzavrieť stavebné sporenie bude menej

Jedna spoločnosť s ponukou nových zmlúv končí.

Ponuka stavebného sporenia sa na Slovensku zužuje. Wüstenrot stavebná sporiteľňa sa rozhodla skončiť s predajom nových zmlúv o stavebnom sporení a poskytovaním medzi-úverov. Zvyšné dve spoločnosti, Prvá stavebná sporiteľňa (PSS) a ČSOB – nateraz zásadnejšie zmeny nechystajú. Podľa analytika je stavebné sporenie prežitok.

Prísnejšie podmienky na získanie prémie, využitie peňazí len na stavebné účely, či výrazne vyššia suma, ktorú musí klient nasporiť. To je len časť zmien stavebného sporenia, ktoré platia od roku 2019. Radikálne úpravy po dvoch rokoch zamiešali karty na trhu.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

Spoločnosť Wüstenrot so stavebným sporením končí, dôvodom je nová stratégia. „V súčasnosti stavebné sporiteľne v porovnaní klasickými bankovými domami ťahajú za kratší koniec. Na trhu charakterizovanom nulovými, alebo zápornými úrokmi, dokážu klasické bankové domy refinancovať výrazne lacnejšie,“ uviedol hovorca Wüstenrot Tomáš Ferenčák.

Súčasných klientov, ktorí si v sporiteľni sporia alebo čerpajú úver, sa nová stratégia nedotkne. Zvyšné dve spoločnosti PSS aj ČSOB stavebné sporenie ponúkajú ďalej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika