Na hlavný obsah

Muž spájaný s podpálením katedrály v Nantes zavraždil katolíckeho kňaza

Cirkevný hodnostár poskytoval páchateľovi prístrešok.

Muž spájaný s podpálením katedrály v Nantes zavraždil katolíckeho kňaza
Požiar v Katedrále svätého Petra a svätého Pavla v meste Nantes. Foto: TASR/AP

V obci Saint-Laurent-sur-Sèvre neďaleko francúzskeho Nantes v pondelok (9. 8.) ráno objavili telo katolíckeho kňaza, ktorý sa stal obeťou vraždy. Pravdepodobný páchateľ trestného činu sa prišiel sám udať na policajnú stanicu v neďalekej obci.

Podľa niektorých zdrojov možného páchateľa vyšetrujú aj v súvislosti s požiarom katedrály v Nantes z júla 2020, za ktorý ho čaká súdny proces.

Muž, ktorý sa prišiel udať, že zavraždil cirkevného hodnostára, bol podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu zapojený do podpaľačského útoku na katedrálu v Nantes.

Štyridsiatnik pôvodom z Rwandy pracoval ako dobrovoľný kostolník a strávil niekoľko mesiacov vo väzení. V júni ho prepustili na slobodu, kým sa nezačne jeho súdny proces pre podpaľačstvo.

Údajný páchateľ mal za sebou pobyt v psychiatrickej liečebni. Zavraždený kňaz bol jedným z misionárov, ktorí mu po prepustení zo zariadenia poskytli prístrešie a opateru.

„Som nesmierne šokovaný z ohavnej vraždy kňaza, ktorý sa o tohto vraha staral,“ povedal senátor regiónu Bruno Retailleau na sociálnej sieti.

Francúzske imigračné úrady už v roku 2019 nariadili Rwanďanovi, aby opustil Francúzsko, no on napokon ostal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet