Na hlavný obsah

Muža, ktorý francúzskej polícii oznámil, že zabil kňaza, hospitalizovali na psychiatrii

Kňaz zomrel na následky bitia.

Muž podozrivý z vraždy kňaza vo Francúzsku bol hospitalizovaný na psychiatrii, informoval v pondelok (9. 8.) na webe francúzsky denník Le Figaro. Rovnaký zdroj dodal, že muža pôvodom z Rwandy 29. júla prepustili z nemocnice, kde bol na psychiatrickom liečení.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin v pondelok potvrdil, že z vraždy kňaza v meste Saint-Laurent-sur-Sevre je podozrivý muž z Rwandy, ktorého kňaz ubytoval v cirkevnom komunitnom zariadení.

Muža vyšetrovali a bol pod súdnym dohľadom v súvislosti s vlaňajším podpálením katedrály v meste Nantes.      

Francúzske médiá informovali, že Rwandčan sa v pondelok dostavil na stanicu žandarmérie v Saint-Laurent-sur-Sevre a oznámil, že zabil kňaza, ktorý ho prichýlil. Príslušníci vzápätí na mieste činu našli telo.

Podľa prvotného vyšetrovania obeť zomrela následkom bitia, uviedol policajný zdroj, ktorého citovala agentúra AFP a ktorý a priori vylúčil, že by šlo o teroristický útok.      

Z väzby na psychiatriu

Podozrivého muža najprv vzali do väzby, ale vzhľadom na jeho psychický stav ho previezli na psychiatriu, kde ho hospitalizovali.

Minister Darmanin v pondelok uviedol, že podozrivý 40-ročný Rwandčan vstúpil na územie Francúzska ilegálne v roku 2012, na jeho meno vydali tri príkazy na vyhostenie a Francúzsko mu zamietlo žiadosť o azyl.

„Rozhodnutie o vyhostení tejto osoby sme nemohli vykonať, pretože bola niekoľko mesiacov vo väzení a potom (po požiari katedrály v Nantes) pod súdnym dohľadom,“ vysvetlil minister.

Podľa francúzskeho senátora Bruna Retailleaua bol zavraždený kňaz – Olivier Maire odborníkom na mariánsku spiritualitu a veľmi sa zaujímal a staral o marginalizovaných ľudí, najmä bezdomovcov.

„Veľmi mu ležali na srdci chudobní. Pôsobil aj na Haiti,“ dodal senátor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet