Na hlavný obsah

Na pápežské podujatia stále zháňajú dobrovoľníkov

Chýbajú v Prešove, Košiciach i Šaštíne.

Databáza dobrovoľníkov na podujatia v rámci návštevy pápeža Františka je stále otvorená. Každá ochotná ruka sa zíde. Gréckokatolíci hľadajú 1 000 dobrovoľníkov, majú polovicu. Od včera organizátori znížili aj vek záujemcov na 16 rokov. Očakávajú i aktívnejších stredoškolákov. V oboch krajoch nebudú mať v deň návštevy vyučovanie.

Denne pribúda 700 až 800 ľudí v registrácii na prešovské stretnutie s pápežom. Dnes je zaregistrovaných už viac ako 7 500 pútnikov. Prešov bol pred tromi rokmi miestom stretnutia mladých. Prišlo vtedy viac ako 4 500 účastníkov a pomáhalo vyše 500 dobrovoľníkov. Toľko dobrovoľníkov je teraz prihlásených opäť. Potrebujú ďalších.

„Podľa pôvodných prepočtov na tú masu do 50 000 veriacich ľudí je potrebných zhruba 1 000 dobrovoľníkov,“ povedal hovorca Gréckokatolíckeho arcibiskupstva v Prešove.

„Aby to dobrovoľník zvládol, mal by mať potrebnú dávku trpezlivosti, flexibility, nezištnej pomoci a ústretovosti,“ uviedla hlavná koordinátorka dobrovoľníkov v Prešove Viktória Žolnová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko