Na hlavný obsah

Na Sicílii zakotvila loď s viac ako 250 migrantmi

Na dva týždne poputujú na karanténnu loď.

Na Sicílii zakotvila loď s viac ako 250 migrantmi
Loď s migrantmi pristála v talianskej Sicílii. Foto: SITA/AP

V talianskom prístave Trapani v sobotu (7. 8.) zakotvila loď s 257 migrantmi. Stalo sa tak takmer týždeň po tom, čo ich zachránila v medzinárodných vodách blízko Tuniska. Informuje o tom agentúra Reuters.

Migranti, z ktorých väčšinu tvoria muži z Maroka, Bangladéša, Egypta a Sýrie, mávali a tlieskali, keď sa na palube lode prevádzkovanej nemeckou humanitárnou organizáciou Sea-Watch blížili k západosicílskemu prístavu Trapani. Jeden z nich držal transparent s nápisom „Taliansko je dobré“.

Po otestovaní na koronavirus previezli migrantov na karanténnu loď, kde by mali preventívne zostať dva týždne, oznámili Reuters svedkovia.

Uplynulú nedeľu (1. 8.) zachránili plavidlá Sea-Watch a Ocean Viking, ktoré prevádzkuje európska humanitárna organizácia SOS Méditerranée, z nebezpečne preľudnenej drevenej lode v Stredozemnom mori 394 migrantov. Následne začali posádky lodí hľadať prístav k zakotveniu. Ocean Viking je stále na mori.

V posledných mesiacoch sa pre teplejšie počasie z Tuniska a Líbye vydáva do Talianska a ďalších častí Európy viac lodí s migrantmi. Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) v tomto roku v Stredozemnom mori zahynulo viac ako 1 100 ľudí utekajúcich pred konfliktmi a chudobou v Afrike a na Blízkom východe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet