Na hlavný obsah

Na Slovensku je zaočkovaných 66 percent učiteľov, hlási rezort školstva

Najlepšie je na tom okres Dunajská Streda.

Na Slovensku je zaočkovaných 66 percent učiteľov, hlási rezort školstva
Foto: TASR

Na Slovensku je počet zaočkovaných učiteľov, odborných a nepedagogických zamestnancov v školstve na úrovni 66 %. Z celkového počtu 128 000 pracovníkov v školstve sa tak pre očkovanie rozhodlo približne 84 500 z nich. Uviedol to v piatok (6. 8.) rezort školstva na základe údajov od Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Jediná výnimka

Najvyššiu zaočkovanosť učiteľov a zamestnancov škôl majú okresy Dunajská Streda (77 %), Šaľa (73 %), Bratislava (72 %) a Myjava (71 %).

Nasledujú okresy Trnava, Komárno, Dolný Kubín a Prešov (70 %). Tesne nad polovicou sú Detva (54 %), Gelnica (55 %), Čadca (55 %) a Ilava (56 %).

V každom okrese je zaočkovaná viac ako polovica zamestnancov škôl. Výnimkou je iba okres Kysucké Nové Mesto, kde je ich podiel nateraz 49 %.

Gröhling: Najlepší postup, aký máme k dispozícii

Minister školstva Branislav Gröhling sa poďakoval všetkým pracovníkom v školstve, ktorí sa dali zaočkovať. Pripomenul, že otvorené školy udrží čo najvyššia miera vakcinácie.

Preto odporučil dosiaľ nezaočkovaným školským zamestnancom, aby využili možnosť vakcinácie. „Dve tretiny vašich kolegov sa zaočkovali. Spolu s nimi aj dva milióny Slovákov a dve miliardy ľudí na svete. Vidíte lepšie riešenie? Ja nie, pretože som jednoznačne presvedčený, že je to najlepší postup, aký máme k dispozícii. Verím, že spoločne tretiu vlnu zvládneme,“ skonštatoval.

Dodal, že práve školskí zamestnanci môžu byť ohrození šíriacim sa delta variantom koronavírusu pre častý kontakt s veľkým počtom žiakov, prípadne tiež pre vyšší vek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko