Na hlavný obsah

Na súd s Dušanom Kováčikom prišiel aj Robert Fico

Prišiel sa pozrieť ako verejnosť.

Na súd s Dušanom Kováčikom prišiel aj Robert Fico
Na snímke poslanec a predseda strany Smer-SD Robert Fico ako verejnosť pred hlavným pojednávaním s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo štvrtok 12. augusta 2021. Foto: TASR

Na súdny proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom sa na Špecializovaný trestný súd do Pezinka vo štvrtok (12. 8.) ako verejnosť prišiel pozrieť expremiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Ako uviedol pre médiá, celú záležitosť považuje za politický proces a frašku. Jediným svedkom proti Kováčikovi je podľa neho „udavač“ Ľudovít Makó, z ktorého médiá robia celebritu.

Fico doplnil, že v Kováčikovom prípade dúfa vo víťazstvo spravodlivosti. „Je to komplot voči jeho osobe,“ povedal Fico.

Dušan Kováčik je obžalovaný z toho, že bol činný pre zločineckú skupinu takáčovcov a tiež z toho, že prijal úplatok 50 000 eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu údajného šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby.

Takisto podľa obžaloby v dvoch prípadoch neoprávnene poskytol informácie o trestných konaniach bývalému šéfovi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovítovi Makóovi. Bývalý špeciálny prokurátor však trvá na svojej nevine. Stíhaný je väzobne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko