Na hlavný obsah

Na súde s Kováčikom vypovedal aj bývalý generálny prokurátor Čižnár

O údajnom úplatku nič nevie.

Kedysi najvplyvnejší muži medzi prokurátormi sa stretli zoči-voči na súde. V procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom vypovedal aj jeho vtedajší nadriadený, bývalý generálny prokurátor, Jaromír Čižnár. Ten nevedel nič o korupcii Kováčika a považuje ho za srdcom dobrého človeka.

Čižnárovho vtedajšieho námestníka súdia aj za to, že zobral úplatok. Ide o prípad, keď sa mafiánsky boss Ľubomír Kudlička dostal na slobodu. Niekdajšia prokurátorka Blanka Godžová proti tomu nepodala sťažnosť práve na Kováčikov pokyn.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Čižnár dodal, že on by v tom prípade sťažnosť podal. Zároveň poprel akúkoľvek hádku s Kováčikom pre daný postup. O úplatku pre svojho námestníka nič nevedel.

To, že vtedajší špeciálny prokurátor zobral úplatok 50 000 eur, tvrdí niekoľko svedkov. Medzi nimi aj takzvaný kajúcnik Ľudovít Makó.

Kováčika súdia aj pre spojitosť so zločineckou skupinou Takáčovci.

Proces má pred sebou ešte ďalších päť termínov. Súd plánuje vypočuť ako svedkov aj bývalých mafiánov. Dvaja z nich sú obvinení z toho, že v iných svedeckých výpovediach klamali. Po jednom z nich policajti pátrajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko