Na hlavný obsah

Na západe Slovenska hrozia povodne, na východe zasa búrky

Územím Slovenska prechádza studený front.

Na západe Slovenska hrozia povodne, na východe zasa búrky
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok (23. 8.) výstrahu prvého stupňa pred povodňami pre západné Slovensko a okresy Žilinského kraja.

Varovanie platí do poludňajších hodín a súvisí s intenzívnym dažďom, ktorý sa na západe krajiny spustil už v noci na pondelok. Územím Slovenska prechádza studený front.

„V priebehu dňa sa studený front a zrážkové pásmo budú presúvať ďalej na východ a zrážky by popoludní mali čiastočne ustávať, a to najmä na západe. Tam môže prestať pršať už dopoludnia,“ uvádza SHMÚ na sociálnej sieti.

Pre takmer celé východné Slovensko, okrem okresov Trebišov, Michalovce a Sobrance, a časť stredného Slovenska vydal ústav aj výstrahu prvého stupňa búrkovej aktivity.

Meteorologické výstrahy na pondelok 23. 8.Foto: SHMÚ
Foto: SHMÚFoto: SHMÚ

Pravdepodobnosť výskytu búrok s krúpami je len malá. Hrozia však intenzívne lejaky a silný vietor, ktorý môže dosiahnuť aj rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Na celom území Slovenska treba rátať aj s ochladením. Teplota sa bude pohybovať od 17 stupňov Celzia na Orave po 25 stupňov Celzia na krajnom juhovýchode Slovenska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko