Na hlavný obsah

Nadal predčasne ukončil súťažný rok 2021 pre zranenie nohy

Hlási, že sa stále chce dostať do najlepšej možnej formy.

Nadal predčasne ukončil súťažný rok 2021 pre zranenie nohy
Na snímke španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Rafael Nadal sa v piatok (20. 8.) odhlásil z posledného grandslamového turnaja sezóny US Open a oznámil, že tento rok už nebude súťažiť. Dôvodom je zranenie nohy, ktoré si privodil na Roland Garros.

Tridsaťpäťročný Španiel po prehre v semifinále parížskeho turnaja s Novakom Djokovičom vynechal Wimbledon aj olympijské hry v Tokiu, pričom ako dôvod uviedol únavu.

„Nanešťastie musím oznámiť, že musím ukončiť moju sezónu 2021. So zranenou nohou som trpel oveľa viac, ako by som mal a potrebujem si zobrať nejaký čas voľno, aby som našiel riešenie na tento problém,“ napísal Nadal na sociálne siete.

Dodal však, že je stále „motivovaný a pripravený spraviť všetko, čo treba, aby sa dostal do najlepšej možnej formy.“

Španielsky tenista vyhral počas kariéry dvadsať grandslamových titulov rovnako ako jeho veľkí súperi Djokovič a Roger Federer. Aj štyridsaťročný Švajčiar sa odhlásil z US Open, lebo musí podstúpiť ďalšiu operáciu kolena.

Na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny bude chýbať i obhajca vlaňajšieho titulu. Rakúšan Dominic Thiem sa z neho odhlásil a zároveň ukončil sezónu, pretože sa nestihol zotaviť zo zranenia zápästia. Chýbať bude aj šampión z roku 2016 Stan Wawrinka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport