Na hlavný obsah

Najvyšší súd zamietol sťažnosti Gašpara a Kubu. Dvojica zostáva vo väzbe

Obaja namietali rozhodnutie špecializovaného súdu.

Najvyšší súd zamietol sťažnosti Gašpara a Kubu. Dvojica zostáva vo väzbe
Zľava policajný exprezident Tibor Gašpar a podnikateľ Peter Kuba. Foto: TASR/ koláž RTVS

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v utorok 3. augusta neakceptoval jeho sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

„Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom (utorkovom, pozn. red.) neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Tibora G. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 21. júla 2021, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a jeho väzba nebola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

NS SR v utorok takisto zamietol aj sťažnosť podnikateľa Petra Kubu obvineného v kauze Dobytkár, ktorý podobne podal sťažnosť proti verdiktu ŠTS.

„Senát 1T Najvyššieho súdu na dnešnom (utorkovom, pozn. red.) neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Petra K. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 16. júla 2021, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a jeho väzba nebola nahradená inými inštitútmi,“ informovala Važanová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko