Na hlavný obsah

NAKA zadržala obvineného Petra Petrova

Vo štvrtok zasahovala aj u neho doma.

NAKA zadržala obvineného Petra Petrova
Ilustračná snímka - policajti Národnej kriminálnej agentúry. Foto: SITA/Polícia SR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala vo štvrtok (12. 8.) obvineného Petra Petrova. Ďalšie informácie v tomto štádiu polícia odmietla poskytovať.

„Môžeme potvrdiť, že osoba Peter P. bola včera zadržaná zásahovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry ako obvinená v medializovanej trestnej veci realizovanej na Národnej kriminálnej agentúre,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

NAKA vo štvrtok zasahovala na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. V súvislosti so zásahom vyšetrovateľ obvinil 11 osôb, medzi ktorými je aj Petrov.

Zásah v dome bývalého príslušníka skupiny takáčovcov podľa medializovaných informácií súvisí s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre rezorty vnútra a práce.

V tejto súvislosti sa spomína obstarávanie hasičských vozidiel alebo nákup kamerového systému pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS).

„Policajti NAKA opäť dokázali, že si zaslúžia oslovenie elitná jednotka. Realizácia ich poslednej akcie bola dôkazom vysokej profesionality, vďaka ktorej sa vyšetrovateľ NAKA posunie v objasňovaní závažnej ekonomickej trestnej činnosti poškodzujúcej štátny rozpočet, na ktorý sa všetci skladáme svojimi daňami,“ komentoval prácu NAKA prezident PZ Peter Kovařík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko