Na hlavný obsah

NAKA zasahovala u bývalého člena takáčovcov, zatýkanie zrejme súvisí so štátnymi tendrami

Policajti zatýkali na viacerých miestach.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vo štvrtok (12. 8.) obvinil 11 ľudí, zatýkanie pravdepodobne súvisí so štátnymi tendrami. Medzi obvinenými je aj Peter Petrov, ktorý je momentálne na úteku. Je tiež jedným z obvinených v kauze krivých výpovedí kajúcnikov. Policajti celkovo zadržali deväť ľudí.

Zásah elitných policajtov v dome bývalého príslušníka skupiny takáčovcov podľa medializovaných informácií súvisí s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre rezorty vnútra a práce.

V tejto súvislosti sa spomína obstarávanie hasičských vozidiel alebo nákup kamerového systému pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS). Policajti dnes zasahovali na viacerých miestach.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

„Od skorých ranných hodín Národná kriminálna agentúra zasahuje na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja,“ potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

Peter Petrov figuruje vo viacerých kauzách. V jednej je obvinený z ovplyvňovania Csabu Dömötöra, ktorý svedčí v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. V prípade Judáš, v ktorom sú z korupcie obvinení bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Peter Gašparovič a expolicajt Samuel Vičan, figuruje ako svedok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko