Na hlavný obsah

NAKA zasahovala v kauze Mýtnik. Zadržala aj bývalú šéfku finančnej správy

Medzi obvinenými je aj podnikateľ Miroslav Výboh.

NAKA zasahovala v kauze Mýtnik. Zadržala aj bývalú šéfku finančnej správy
Ilustračná snímka - policajti Národnej kriminálnej agentúry. Foto: SITA/Polícia SR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu (4. 8.) zasahovala v korupčnej kauze Mýtnik. Zoznam obvinených sa rozšíril o tri ďalšie mená.Podnikateľ Miroslav Výboh, bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc a bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová dostali pozvánku na výsluch na policajné prezídium.

Wittenbergerovú ešte v stredu ráno zadržala polícia. Kuruc sa na policajné prezídium dostavil, svoje obvinenie ale komentovať nechcel. Obvinený je z prijímania úplatku, podľa jeho právneho zástupcu vinu v plnom rozsahu odmieta.

Celkovo už polícia v rámci kauzy Mýtnik obvinila z korupčnej činnosti osem osôb, štyri z nich ostali zatiaľ v cele.

Tri obvinenia z podplácania pribudli aj bývalému riaditeľovi Finančnej správy Františkovi Imreczemu, ktorý spolupracuje s políciou a práve jeho obvinenia mali viesť aj k stredajšiemu zásahu. Aj jeho advokát naznačil, že práve jeho svedectvá môžu stáť za vznesením obvinení.

Výboh sa pravdepodobne zdržiava v Monaku, kde pôsobí ako honorárny konzul. Podľa informácií RTVS je v kontakte s vyšetrovateľkou a s orgánmi činnými v trestnom konaní spolupracuje.

„O vznesení obvinenia voči mojej osobe som sa dozvedel dnes ráno z médií, zákonným spôsobom na adresu môjho trvalého bydliska doteraz doručené nebolo. Nateraz však môžem povedať, že obvinenie, ktoré v priebehu dňa prevzal môj právny zástupca, jednoznačne odmietam ako nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené,“ uviedol vo svojej reakcii pre médiá. Ak sa do niekoľkých dní neprihlási, polícia na neho zrejme vydá medzinárodný zatykač.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko