Na hlavný obsah

Niekdajšieho sudcu Richarda Molnára opäť obvinili

Trestná vec je aktuálne v štádiu prípravného konania.

Niekdajšieho sudcu Richarda Molnára opäť obvinili
Na snímke bývalý sudca Richard Molnár. Foto: TASR

Bývalý bratislavský sudca Richard Molnár, stíhaný v rámci akcií Víchrica a Búrka, je opäť obvinený, nie však za nové skutky. Potvrdili to jeho obhajca Ondrej Urban, polícia aj prokuratúra. Ako prvý na to v utorok (3. 8.) upozornil web aktuality.sk.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) opätovne vzniesol obvinenie osobe R. M. pre tri skutky, ktoré boli pred tým zrušené uznesením generálneho prokurátora. V súčasnosti viac informácií nie je možné poskytnúť,“ povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Trestná vec je aktuálne v štádiu prípravného konania. „Vyšetrovateľ Policajného zboru opätovne dňa 14. júna 2021 v danej veci vzniesol obvinenie R. M. pre tri skutky kvalifikované ako pokračovací zločin prijímania úplatku v časti spáchaného v spolupáchateľstve,“ doplnila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Podľa obhajcu Urbana však nejde o nové skutky. „GP SR pred nejakou dobou zrušila štyri z deviatich skutkov. To znamená, že v štyroch prípadoch bolo obvinenie zrušené a následne vyšetrovateľ z tých štyroch skutkov zniesol nanovo obvinenie v troch, kde sa snažil trochu opraviť skutkovú vetu uznesenia o vznesení obvinenia. Za nás ako obhajcov tam nebolo uvedené nič nové a my sme proti tomu podali sťažnosť. Dodnes o tom nie je rozhodnuté,“ zdôraznil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko