Na hlavný obsah

O tvorení semestra a spôsobe výučby rozhodnú samotné vysoké školy

Rezort školstva im za koronaobdobie rozdelí vyše 15 miliónov.

O tvorení semestra a spôsobe výučby rozhodnú samotné vysoké školy
Právnicka fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Foto: TASR

Rozhodnutie o otvorení zimného semestra akademického roka 2021/2022 bude na vysokých školách a univerzitách. V pondelok (30. 8.) o tom informoval štátny tajomník rezortu Ľudovít Paulis.

Na kompenzácie spojené s novým koronavírusom dostanú finančné prostriedky vo výške viac ako 15,5 milióna eur.

„Individualita zostáva na vysokých školách, čiže na vysokých školách bude, ako si zorganizujú v rámci mantinelov svoj akademický rok. Spôsob výučby, či bude prezenčne, hybridne alebo dištančne,“ povedal.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravila Emília Lengyelová:

Zároveň dodal, že ako Svetová zdravotnícka organizácia tak aj ministerstvo školstva odporúčajú, aby sa výučba v čo najväčšej možnej miere realizovala prezenčne.

Ako zdôraznil, rezort školstva odporúča štúdium umožniť prezenčnou formou tam, kde to epidemiologická situácia umožňuje. V prípade, že sa niektorý okres v rámci covidového automatu dostane do inej farby, situácia sa prehodnotí.

Ministerstvo opäť vyzvalo na očkovanie

Zástupcovia rezortu tiež vyzvali študentov aj vyučujúcich, aby zvážili svoje možnosti a pokiaľ nemajú zdravotné dôvody, aby sa dali proti koronavírusu zaočkovať.

Paulus tiež informoval, že financie na kompenzácie dosahu pandémie budú prerozdelené v najbližších dňoch.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas avizoval, že Úrad verejného zdravotníctva SR pripraví usmernenie, podľa ktorého sa jednotlivé vysoké školy budú môcť odraziť. Usmernenie by malo mať známu podobu do konca tohto týždňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko