Na hlavný obsah

Očkovanie Sputnikom V sa na Slovensku skončí 31. augusta

Na podanie druhej dávky zostáva niekoľko dní.

Očkovanie Sputnikom V sa na Slovensku skončí 31. augusta
Minister financií a vtedajší premiér Igor Matovič a vtedajší minister zdravotníctva Marek Krajčí (obaja OĽANO) počas tlačovej konferencie z košického letiska po prílete lietadla slovenskej armády s prvou dodávkou ruskej vakcíny Sputnik V. (1. marca 2021) Foto: TASR

Posledný termín, kedy bude možné aplikovať druhú dávku vakcíny Sputnik V,  je 31. august 2021, upozornilo ministerstvo zdravotníctva. Záver ôsmeho mesiaca je totiž posledným dňom pred exspiráciou u nás používaných očkovacích látok.

Ministerstvo v tejto súvislosti upozornilo, že termíny očkovania druhou dávkou budú pridelené v dostatočnom časovom predstihu.

„Odporúčame preto ľuďom neposúvať systémom pridelené termíny na očkovanie, nakoľko hrozí, že druhú dávku už nebude možné aplikovať,“ uviedol rezort v piatkovom (6. 8.) vyhlásení.

Na Slovensku aktuálne prebieha očkovanie druhou dávkou ruského Sputnika. Očkovanie prvou dávkou bolo ukončení 31. júla. „Pri dvojdávkovej vakcíne Sputnik V sa na získanie plnej zaočkovanosti vyžaduje podanie oboch dávok,“ vysvetlil rezort.

Ministerstvo zdravotníctva pre spresnenie dodalo, že informácia o termíne očkovania druhou dávkou vakcíny bude distribuovaná štandardným spôsobom prostredníctvom SMS a emailu, ktoré obsahujú aj miesto a čas očkovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko