Na hlavný obsah

Okolo Slovenska premiérovo aj s Petrom Saganom, možná je tiež účasť Froomea

Štartovať bude sedem tímov najvyššej kategórie World Tour.

Okolo Slovenska premiérovo aj s Petrom Saganom, možná je tiež účasť Froomea
Na snímke zľava slovenský cyklista Peter Sagan a britský cyklista Chris Froome. Foto: TASR/AP, koláž: RTVS

Cyklistické preteky Okolo Slovenska (od 15. do 19. septembra) sa prvý raz uskutočnia aj za účasti trojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Na 65. ročníku podujatia by nemal chýbať ani štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome z Veľkej Británie.

Účasť prisľúbilo sedem tímov najvyššej kategórie World Tour a šesť prokontinentálnych tímov. Informovali o tom organizátori na stredajšej tlačovej konferencii s tým, že popri Petrovi Saganovi budú o etapové víťazstvá špurtovať aj ďalší elitní jazdci Giacomo Nizzolo (Qhubeka), Álvaro Hodeg (Quick-Step) či Cees Bol (DSM).

Na programe je prológ a štyri etapy, ktoré prevedú cyklistov od východu krajiny až po západ. Odštartuje sa v Košiciach a potom cez Spišské Podhradie, Dolný Kubín, Považskú Bystricu, Trenčianske Teplice vyvrcholí podujatie v Trnave. Počas piatich dní cyklisti prejdú celkovo 692 kilometrov a zabojujú o dvanásť rýchlostných a pätnásť vrchárskych prémií.

Tridsaťjedenročný Sagan podpísal začiatkom augusta zmluvu na dva roky s francúzskym tímom TotalEnergies. Prebiehajúcu sezónu dokončí ešte v Bora-hansgrohe, k novému tímu sa pripojí po tomto ročníku. Jeho nový zamestnávateľ si od neho sľubuje, že mu pomôže posunúť sa z kategórie UCI ProTour na vyššiu úroveň.

Froome (Israel) má na konte aj dva triumfy na Vuelte a jeden na Gire. Ak to pandemická situácia umožní a 36-ročný Brit bude štartovať na slovenských cestách, bude prvým šampiónom TdF na Okolo Slovenska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport